Dědina absolutně ovládla ceny Audioknihy roku 2019

Dědina absolutně ovládla ceny Audioknihy roku 2019

Potřetí v řadě se nám podařilo získat absolutní vítězství v ostře sledované anketě! Po Kingově horroru TO za rok 2017 a po Simmonsově neméně děsivém Terroru z loňského roku dnes přebrala pomyslnou štafetu Dědina. A nejen to!

Právě proběhlo vyhlášení letošní soutěže Audioknihy roku, v níž se hodnotila nejlepší zvuková díla vydaná v roce 2019. Dvakrát korunovaná Dědina Petry Dvořákové v režii Jitky Škápíkové byla zvolena nejlepší audioknihou v kategorii vícehlasá četba i v kategorii absolutní vítěz! Interpretace tohoto textu se zhostilo sedm herců ve věkovém rozpětí 28 až 75 let.

herci audioknihy Dědina: (zleva) Jiří Vyorálek, Pavla Tomicová, Robert Hájek
herci Jiří Vyorálek, Pavla Tomicová, Robert Hájek
Cenu za nejlepší jednohlasou četbu dále obdržela audioverze románu Serotonin kontroverzního francouzského autora Michela Houellebecqa, kterou pod režijním dohledem Michala Bureše výtečně načetl Otakar Brousek mladší.
(zleva) Režisér románu Serotonin Michal Bureš a herec Otakar Brousek ml.
režisér Michal Bureš a herec Otakar Brousek ml.
režisér Michal Bureš a herec Otakar Brousek ml. 
Za nejlepšího interpreta byl označen Jan Vlasák v roli Maigreta na dovolené pod režijní taktovkou Hynka Pekárka.
(zleva) předsedkyně AVA Kateřina Konopásková, herec Jan Vlasák, producent a majitel vydavatelství OneHotBook Martin Pilař
předsedkyně AVA Kateřina Konopásková, herec Jan Vlasák, producent a majitel vydavatelství OneHotBook Martin Pilař

U porotců uspěla rovněž audioverze Magnesií Literou ověnčené Teorie podivnosti Pavly Horákové, vyprávěná Jitkou Ježkovou – druhé místo v kategorii jednohlasá četba –, a stříbrným postem byl v kategorii nejlepší interpret oceněn též Jan Zadražil za pratchettovku Muži ve zbrani. Na třetí příčce v kategorii nejlepší audiokniha pro děti a mládež se umístil Klub divných dětí Petry Soukupové v bravurní interpretaci čtveřice mladých protagonistů.

V nářečí čtená Dědina doprovázená hudebními předěly v podobě tradiční dechovky či hlášeními místního rozhlasu si vysloužila ještě druhé místo za nejlepší zvukový design; gentlemansky oděnému Janu Vlasákovi pak v roli komisaře Maigreta jen o vlásek uniklo prvenství v soutěži o nejlepší design.

Suma sumárum: za rok 2019 se můžeme pyšnit čtyřmi prvními cenami včetně té vůbec nejvyšší, a tak jsme se opět stali nejúspěšnějším vydavatelstvím audioknih! Zabodovali jsme s netradiční zahraniční novinkou, klasickou detektivkou i se současnou českou prózou. Těší nás navíc to, že každý titul dramaturgicky v čele tvůrčích týmů vedl jiný režisér.

Gratulujeme nejen všem oceněným hercům, ale děkujeme i našim režisérům, zvukařům a všem spolupracovníkům!

 

Váš OneHotBook

Tagy 

Napište komentář

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny.